Voorstellingen

Een pagina die altijd in ontwikkeling is, en niet ieder klein project staat er op. maar een snelle vlucht door mijn [eerdere] werk: 

Collette: Vaudeville actrice uit de Jaren 20, en schrijfster van boeken en toneelstukken.
colette haar tijd ver vooruit, een vroege feministe, vrijgevochten artieste. Een monoloog over mijn fascinatie voor deze vrouw, over haar vrije moraal, haar grenzeloosheid, haar gedrevenheid. The rebellious act of choosing to enjoy your life.. to pursue pleasure.. choose.. create.. 

“a woman does not give herself to a boy, at the most she helps him to take her..” 

— work in progress —

Madame de Sade:  Tekst van Yukio Mishima in de bewerking van Erik Vos. Onder begeleiding van Cecile Richards (WorkCentre of Jerzy Grotowski in Pontedera) aan een solo gewerkt op basis van de rol van Madame de Sade. De vrouw van de Markies de Sade is zich zeer bewust van de extreme verlangens van haar man. Als haar man door haar moeder in de gevangenis raakt probeert ze deze zelfde moeder te bespelen om hem weer vrij te krijgen. De onderdrukte verlangens en machtstructuren tussen alle vrouwen om de Markies heen geven ons een inzicht in onze eigen ‘spelletjes’ als samenleving.

The Human Zoo: Eindwerk van de jaartraining en een onderzoek naar de menselijke hokjesgeest in een digitale wereld. the zoo 2Geworden tot een doorlopend project met vele vormen. Performances, intieme ontmoetingen en theater lopen vloeiend in elkaar over in de zoo! Meer info de komende tijd o.a. op de FB Pagina. the zoo

https://www.facebook.com/The-Human-Zoo-Project-198871524120866/?fb_dtsg_ag=Ady9jmGr2T9LGJLGSwzM9Yc82GIBvZZ-J6luwAqncL65Uw%3AAdy8O5TRQgDfcemxCfClE8flo7DwzdMm4kkRroKNkaH6Mg

 

 

 

100 jaar eenzaamheid: Momenteel werken we met Theaterschool Acsent met een groep van bijna 30 spelers aan een creatie gebaseerd op 100 jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquez.

Merlijn, Arthur & de nevelen van Avalon: 3 weken met 24 kinderen van de 7e klas op de Steinerschool in Leuven gewerkt rondom het Arthur mysterie. Regisseur Poppe Boonstra deed dit met een andere 7e klas daar ook. Uiteindelijk toonden we met bijna 50 leerlingen ons eindresultaat.

De beste Sinterklaas in 574 jaar: In opdracht van scholengroep Obase maakte ik een Sinterklaasvoorstelling gebaseerd op een prachtig verhaal van Annie mg Schmidt.

Licht: Een voorstellinge gebaseerd op het Tibetaanse dodenboek; gespeeld door de meerderejaars van Theaterschool Acsent. Ik was verbonden als acteur en coach aan deze productie.

 

Jeanne:  Geinspireerd door teksten uit de Leeuwerik van J. anouilh en de kracht van spiritiuals creerde de Laboratorium Groep van Acsent  een colleagevoorstelling over Jeanne d’arc.

jeanne-moi

 

Sociaal-artistiek theatergezelschap Collectief Theater Hart:  Samen met anderstalige nieuwkomers, vluchtelingen, inburgeraars, maken wij theatervoorstellingen. Vorig jaar betrokken als acteur in de voorstelling ‘Mozes, wij komen uit de zee’ waarmee we in ruim 20 Asielcentra door heel België speelden. Ik ben dit jaar in deze groep enkel betrokken als bestuurslid. 14713519_590399004473886_7649617828812393839_n

Collectief theater Hart maakt dit jaar de voorstelling Layla en Majnu. Het arabische equivalent van Romeo & Julia. Eind Mei zal deze voorstelling spelen.

 

http://www.collectieftheaterhart.be/index.html

NORA; welkom in mijn poppenhuis:

Nora weet hoe het hoort, wat haar man van haar verlangt, ze kent het spel, maar wil andere regels. Blijft ze of gaat ze weg. En waarom dan?

Deze voorstelling werd in 2016 na de pauze van de eindvoorstelling van Antwerpse theateropleiding Acsent gespeeld, en is een bewerking n.a.v. teksten uit het Poppenhuis van Ibsen

nora

De kwartier durende monoloog werd zeer goed ontvangen door het publiek en kwam tot in de eerste selectie van het Utrechts Cafe Theater Festival.

Nora, is een rake intrigererende voorstelling die ons onze eigen heilige huizen laat bevragen.Hoe gaan we met elkaar om, zien we elkaar nog echt of is liefde een spel geworden waarbij we steeds meer het contact met onszelf verliezen?

image

In de huidige korte variant zet ik uw publiek in 15 minuten op scherp en aan het denken. Zomer 2016 werd de monoloog op Festival Funfest gespeeld: http://www.funfest.nu/?event=funfest-outdoor-2016 Het noemen waard door zijn gekke intimiteit. In deze performance kwam het geluid via een wireless koptelefoon bij het publiek binnen.

In samenwerking met actrice en dramaturge Sietske de Vries en Actrice Katja Wassenaars werken we (tevens onder begeleiding van Poppe Boonstra) nu aan een langere voorstelling met een aantal krachtige vrouwenmonologen. (hierin zal Nora mogelijk verwerkt worden.)

Nora is een  korte intieme voorstelling die zeer geschikt is voor theaterfestivals, intieme thema avonden of bovenbouw in het onderwijs. Ze doet ons nadenken over de liefde  en hoe we met elkaar omgaan.

 

—————————————————————————————————————————————–

1998-2001         gespeeld in Theatersportgroep Kiekieris

2003                 gespeeld in Theatervoorstelling the loner – theater romein

2006-2007        gespeeld in Theatersportgroep Hoop in de woestijn (meerdere voorstelingen)

2010                 gespeeld in Antigone – 48h project kortfilm

2011                 gespeeld en geregiseerd in Entertainment Experience 3 x kortfilm

2015                 gespeeld in theatervoorstelling Cabaret  Rataplan

2015                 casting voormgegeven qua spel en Voice overs – kortfilm IJSKOUD

2016                gespeeld in theatervoorstelling Orestes  Rataplan

2016                 Spel & Tekst – Monoloog —  Nora, welkom in mijn Poppenuis  Rataplan & Funfest festival

2016/2017         gespeeld in Collectief Theater Hart – Mozes, wij komen uit de zee..

2017                 gespeeld in theatervoorstelling “Licht”

2017                 gespeeld in theatervoorstelling “Jeanne”

2018                Gemaakt en gespeeld – Voorstelling – De beste sinterklaas

2018                regie – Merlijn en de nevelen van Avalon

2018                gespeeld – 100 jaar eenzaamheid

2018                regie en spel – The Human zoo