Jaartraining

JAARTRAINING FYSIEK THEATER (unieke samenwerking met theaterschool AcSent)

De jaartraining is een wekelijkse diepgaande theatertraining. Hoe komen we tot een geloofwaardig spel? Hoe zetten we ons hele lichaam in om tot spel te komen? Hoe maken we zichtbaar wat we vertellen willen.  Met spel-improvisaties, theateroefeningen, zang en bewegingsoefeningen werken we aan een fysieke basis om vanuit te spelen.

Improwiser werkt nauw samen met de belgische theaterschool ‘Acsent’ en in de lessen zul je daardoor elementen van het werk van Grotowski, le Coq, en Butoh tegenkomen. Door middel van zang onderzoeken we de mogelijkheden van communicatie met onze stem en de bewegingstraining richt zich op fysieke transformaties.  We onderzoeken de klei van de acteur. We werken met het gehele lichaam als basis voor spelen. Of je nu veel of weinig ervaring hebt. Jij gaat aan de slag met jouw klei, je onderzoekt en ontwikkeld jouw mogelijkheden. De training word direct ingezet in het werken aan een voorstelling. – iedere woensdag 19.30-22.00 (excl schoolvakanties)

Ook dit jaar is het mogelijk om bij te boeken voor  een weekend incl overnachting, eten en lessen samen met het eerste jaar van de school in het Hanenbos. (nabij Brussel) Samenwerken met Acsent biedt mij de kans jullie een extra aanbod aan docenten en werkwijzen te kunnen bieden. Hierdoor krijg je een nog ruimere kennismaking met fysieke en vocale traing van grotowski, een stuk onderzoek met neutraal masker, oefeningen uit het werk van le coq en uitgebreide bewegingstraining mee.

Start: 3 oktober.  Kosten €425,- (gem. 30 lessen, schoolvakanties geen les) 

Om zeker te weten dat je de training wilt gaan volgend nodig ik geinteresseerden uit om 2 lessen kosteloos mee te komen trainen!

 

Advertisements