Wie ben ik?

Actrice, theatertrainer, Engels docente en moeder!

marja 2

Gestudeerd aan de universiteit van het leven, en gevoed door die reis baan ik nu mijn weg als theatermaker en actrice. Ik heb gezocht, viel zo nu en dan eens en heb mijn weg gevonden. Valkuilen onderweg werden vruchtbare grond om vanuit te groeien.

Na jaren van her en der lessen geven wilde ik mij verder bekwamen, profesionaliseren. Een trainerscursus bij de Impro-academie van Andre Besseling was een eerste stap op de weg om mij te bekwamen in het theater vak. Mijn startpunt en basis is dan ook vaak de improvisatie.

Ik wilde meer, meer vakinhoud, meer lijf. Dat vond ik op de belgische particuliere theaterschool Acsent. www.acsent.be Het lesprogramma daar is een afnemend gestructureerd werkproces waarin ontdekken door zelf te doen centraal staat. Deze school vindt haar wortels in Jaques Lecoq (neutraal masker), Gordon Craig (Übermarionet), Jerszy Grotowski (theater als middel), en de Akademie voor Ekspressie en Kommunikatie. Vooral het werk en onderzoek op Acsent naar het werk van Grotowski heeft mij tot een sterke actrice en sterke vrouw gemaakt.

Aankomend seizoen ben ik naast mijn eigen werk voor improwiser als pre-docent werkzaam op theaterschool Acsent en neem ik deel aan het bestuur van de school. Onder begeleiding van Poppe Boonstra en met liefdevolle coaching van Annet Henneman ontwikkel ik mijn docent en makerschap.

Mail mij gerust voor meer informatie of een uitgebreid CV!


 

Advertisements

4 thoughts on “Wie ben ik?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s